Duminică, 3 oct. a.c. PSS Alexandru Mesian a hirotonit întru preoţie la Catedrala din Lugoj pe diaconul Vasile Chindriş pentru parohia Ramna din Protopopiatul Reşiţa. La altar a slujit 6 preoţi: Mons. Angelo Pop, Vicar General, Pr. Ionică Pop, Paroh la Catedrală, Pr.Marian I.Ştefănescu, Protopop de Reşiţa,… . În biserică, pe lângă enoriaşii din Lugoj au mai fost prezenţi un număr de aprox.30 de credincioşi veniţi din Maramureş (Ţara de origine a noului hirotonit) pentru acest eveniment deosebit.

Liturghia festivă ce includea rânduiala punerii mâinilor s-a desfăşurat într-o ţinută solemnă, cu piozitate şi bună rânduială

Emoţionante au fost rugăciunile specifice, îmbrăcarea cu sacrele veşminte, răspunsul liturgic „Vrednic este” („Dignus est”), punerea sfântului sacrament Euharistic în mâna proaspătului hirotonit.

Predica Duminicii cu ziditor cuvânt pentru toţi cei prezenţi a fost rostit de ES Alexandru Mesian care a integrat şi mesajul specific al evenimentului sfinţirii unui preot. Astfel PSSa a arătat importanţa misiunii preoţeşti mai ales în spaţiul Bisericii Române Unite unde sunt destule dificultăţi. Se include un spirit de jertfă dar şi cu satisfacţia roadelor pe măsură. Nu a fost ocolită situaţia concretă din Ramna legată de amenajarea casei parohiale şi improvizarea unei capele până la retrocedarea lăcaşului de cult.

Un emoţionant cuvânt de încheiere a fost rostit de pr. Vasile Chindriş care a mulţumit lui Dumnezeu pentru că l-a învrednicit să ajungă în acest moment sacru. Apoi a mulţumit PS Alexandru, soţiei, părinţilor, întregii asistenţe şi în mod special Corului Catedralei.

Evenimentul hirotoniei Pr.Vasile Chindriş s-a încheiat cu binecuvântarea personală pe care acesta a făcut-o tuturor celor prezenţi,începând cu PS Alexandru, preoţii şi toţi credincioşii prezenţi.

Fie ca începutul de pastoraţie al Pr.Vasile Chindriş să fie binecuvântat de Marele Arhiereu!

Pr. Marian Ilie Ştefănescu

Mai multe imagini de la acest eveniment se găsesc AICI.