În Duminica a 23-a după Rusalii, (Duminica operelor misionare), la 24 octombrie, în cadrul Sfintei Liturghii pontificate în Catedrala “Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj, Prea Sfinţia Sa Alexandru, a hirotonit întru preoţie pe diaconul Vasile Paşcu, originar din localitatea Călineşti (Jud. Maramureş), absolvent al Institutului teologic  din Baia-Mare, promoţia 2008.

La masa altarului alături de Prea Sfinţia Sa Alexandru Mesian s-au aflat: Monseniorul Angelo-Narcis Pop, Vicar general al Eparhiei de Lugoj, Rev. Pr. Dr. Ioan Codrea, din Bârsana, P. On. Pr. Ioan Pop, parohul catedralei, Rev. Pr. Rad Găvrilă, Pr. Berciu Gheorghe, paroh la Cenad, şi Pr. Ovidiu Rănescu, paroh la Şanoviţa. Răspunsurile liturgice au fost date de corul „Reînvierea” al catedralei, condus de d-na Prof. Olimpia Drăgan.

În Cuvântul său de învăţătură PS Alexandru, a vorbit pe marginea Evangheliei zilei. Apoi l-a felicitat şi încurajat pe tânărul preot nou hirotonit şi l-a încredinţat Prea Curatei Fecioare Maria.“ Prea Sfinția Sa i-a amintit nou hirotonitului, rolul preotului pe care Cristos îl așteaptă de la noi. “Ca preot – a spus Prea Sfinţitul – sunt obligațiile de a vesti Mesajul Evangheliei, de a celebra Sfânta Liturghie, de a administra celelalte sacramente, de a ne ocupa de diferite categorii sociale de oameni”.

Părintele Vasile a mulţumit în primul rând bunului Dumnezeu pentru chemarea la preoţie, în al doilea rând Prea Sfinţitului Episcop Alexandru pentru sprijinul acordat şi încredinţarea darului preoţiei. Un gând aparte de mulţumită şi recunoştinţă a avut pentru părinţii şi bunicii săi precum şi faţă de soţia sa şi cei apropiaţi. Nu în ultimul rând a mulţumit şi corului care a contribuit la solemnitatea acestui eveniment.

Părintele Vasile are numire pentru parohia Ghelari din protopopiatul Hunedoara.

În încheiere, preotul nou hirotonit a acordat binecuvântarea tuturor celor prezenţi, şi apoi în parte fiecăruia începând cu ierarhul consacrator.

În final, oaspeţii invitaţi, au continuat bucuria la reşedinţa Episcopiei Greco-Catolice printr-o agapă fraternă.

Raimondo-Mario Rupp

Mai multe fotografii de la acest eveniment se găsesc AICI.