Locuitorii comunei Sintea-Mare se pot bucura de un frumos şi modern loc de agrement. Inaugurarea terenului de fotbal cu gazon sintetic şi instalaţie nocturnă a avut loc în ziua de vineri 7 octombrie 2011. Slujba de sfinţire a fost oficiată de Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj, invitat la acest eveniment de Pr. Dănuţ Ciuban, paroh la Sintea Mare. Alături de Mons. Angelo, s-a aflat pr. Sorin Seviciu paroh la capela din Arad şi pr. Dănuţ. La eveniment a fost prezent şi P.C. Părinte Ioan Pavel, parohul comunităţii ortodoxe din localitate.

După slujba de sfinţire au urmat discursurile oficialităţilor printre care amintim pe dl. Erdős Valentin, primarul comunei Sintea Mare, dl. Adrian Tolea, Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, dl. Zoltan Farkas, președintele Consiliului Județean Bekes (Ungaria), dl. Calin Bibart, prefectul județului Arad, Secretarul de stat dl. Gheorghe Andrei Kiraly, Prof. Binchiciu Viorel – inspector şcolar pentru învăţământul primar şi Prof. Carmen Pavel, directoarea şcolii din Sintea Mare. Programul a continuat cu câteva momente artistice cu temă sportivă prezentate de către copiii şi tinerii din localitate, după care au avut loc două partide de fotbal inaugurale. Prima partidă s-a desfăşurat între cei de la Consiliul Judeţean Arad şi oficialităţile locale ale judeţului Bekes (Ungaria). A doua partidă a avut loc între Consiliul Judeţean şi echipa preoţilor greco-catolici din Eparhia de Lugoj formată din Mons. Angelo, pr. Dănuţ Ciuban, pr. Radu Homm, pr. Olariu Cristian şi pr. Ilie Hasciar. Evenimentul s-a încheiat cu o cină festivă la căminul cultural din localitate.

Sportul a fost, este şi va fi întotdeauna un bun remediu pentru sănătatea trupească dar şi pentru relaxare. Sf. Pavel spune: „trupul vostru este templu al Spiritului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu”. (1 Cor. 6, 19). Se ştie faptul că sportul ajută să ne menţinem sănătoşi fizic şi mental pe măsură ce îmbătrânim. O viaţă în care lipsesc activităţile sportive este mai scurtă şi presărată de expuneri la diferite boli … „Mens sana in corpore sano”

Raimondo-Mario Rupp

Mai multe fotografii se găsesc AICI.