Întâlnirea de vară a clerului din Eparhia de Lugoj

Eparhia de Lugoj

În Aula Magna a Centrului Pastoral Eparhial „Sfântul Vasile cel Mare” din Lugoj a avut loc în dimineaţa zilei de 18 iulie, 2017, reuniunea de vară a clerului din Eparhia de Lugoj. La întâlnire au fost prezenţi aproape toţi preoţii convocaţi, absenţii lipsind motivat.

Întâlnirea a fost deschisă cu rostirea Doxologiei cea mare şi s-a cântat „Cuvine-se cu adevărat”.

Prea Sfinţitul Alexandru a prezentat temele propuse pentru ordinea de zi printre care amintim – subiectul cel mai pe larg prezentat – cazul servei lui Dumnezeu, Rafila Găluţ, al cărei proces de beatificare, faza eparhială, tocmai s-a încheiat, urmând, o nouă fază, cea romană. La sfârşitul acestei expuneri, s-a rostit de către toţi preoţii prezenţi, rugăciunea de beatificare a servei lui Dumnezeu, Rafila Găluţ.

În continuare, un alt punct important prezentat de Prea Sfinţia Sa, episcop Alexandru, a fost legat de apropiata apariţie a cărţii „Lanţuri şi teroare”, în limba franceză, scrisă de Î.P.S. Ioan Ploscaru, de pie memorie.

P.S. Alexandru a amintit că în decursul acestui an, au avut loc două hirotoniri de preoţi în eparhia de Lugoj.

Prea Sfinţia Sa, a mulţumit preoţilor prezenţi şi tuturor credincioşilor care s-au rugat pentru însănătoşirea Prea Sfinţiei Sale, şi pentru reuşita intervenţiei medicale de la Szeged (Ungaria).

În continuarea întâlnirii, Mons. Angelo, Vicar General a prezentat situaţia cursurilor de vară pentru preoţii eparhiei de Lugoj, şi a amintit câteva aspecte privind continuarea Modulului II pedagogic, la o dată ce se va comunica ulterior.

Mons. Angelo a adresat, preoţilor prezenţi, invitația de a participa, cu un studiu, o cercetare, în vederea apariţiei la nivel naţional, în cursul anului viitor, a unui volum care să arate aportul Bisericii Greco-Catolice la marea unire a românilor din anul 1918.

Pe marginea celor prezentate au avut loc discuţii.

Partea a doua a întâlnirii a fost dedicată rezolvării problemelor administrative. Înainte de acest punct, rvs. pr. dr. Gabriel Buboi, rectorul Colegiului Pontifical „Pio Romeno” din Roma, în calitate Postulator al cauzei de beatificare a Servei lui Dumnezeu, Rafila Găluţ, a prezentat câteva chestiuni de ordin metodologic, privind felul cum se va desfăşura pe viitor procesul de beatificare şi canonizare al Rafilei Găluţ, în faza romană.

La sfârşitul reuniunii, P.S. Episcop Alexandru a adresat celor prezenţi, familiilor acestora şi credincioşilor din parohiile Eparhiei de Lugoj binecuvântările arhiereşti.

Raimondo-Mario Rupp

DSC_5308

DSC_5311

DSC_5314

DSC_5317

DSC_5320

ComentariiExprimaţi-vă opinia