Biserica din BucovaÎn zilele de 1-2 Decembrie, Parohia Bucova, centrul Protopopiatului Greco-Catolic de Sarmisegetuza, a găzduit o serie de manifestari, care s-au încadrat în sfera misiunilor specifice perioadei Postului Craciunului.

În ziua de 1 Decembrie s-a celebrat, în organizarea şi cu participarea AGRU local, un Tedeum în cinstea Zilei Naţionale a României. În cadrul acestei ceremonii, s-a evocat istoria evenimentelor care au condus la Marea Unire din 1918, în special contribuţia reprezentanţilor de seamă ai Bisericii Greco-Catolice la înfăptuirea acestui deziderat de veacuri a poporului român.

În data de 2 Decembrie, a avut loc Sf. Liturghie şi un Parastas comemorativ pentru eroii comunităţii locale, care s-au jertfit pentru idealul unirii. În dupa masa aceleiaşi zile, s-a celebrat în Biserica Parohială din Bucova Sf. Maslu de obste, cu participare a nouă preoţi din zonă. Protopopul locului, Pr. Vasiloni Trandafir Florin a fost însoţit printre alţii de către Pr. Dragotă Pavel, Prelat Papal şi Protopop de Haţeg; Pr. Adrian Nagy, Protopopul Văii Jiului; Pr.Prot. Onor. Preda Doinel ş.a. La acest serviciu au participat sute de credincioşi din Bucova şi Băuţar, acolo unde se află în lucru o altă Biserică Greco-Catolică.

La sfârşitul zilei, a avut loc un moment muzical, în care s-au cântat colinde de Crăciun, spre bucuria credincioşilor prezenţi la aceste evenimente.

Pr. Vasiloni Florin
Protopop de Sarmisegetuza

PC020412

PC250310