Prea Sfinţia Sa Alexandru Mesian a împlinit pe 22 ianuarie, venerabila vârstă de 76 de ani. Deja în săptămâna premergătoare acestei zile festive, Prea Sfinţitul Părinte Episcop a fost felicitat în mai multe rânduri. Astfel, în ziua de 15 ianuarie 2012 cu ocazia reuniunii lărgite a protopopilor şi consilierilor eparhiali, a fost sărbătorit în cadrul acestei întâlniri.

În seara zilei de 19 ianuarie a.c. la reşedinţa Episcopiei de Lugoj a avut loc o recepţie, oferită de P.S. Alexandru. La eveniment a luat parte corul „Reînvierea” al catedralei, dirijat de d-na prof. Olimpia Drăgan, care i-a încântat pe cei prezenţi cu interpretarea unor frumoase cântece bisericeşti dar şi laice. De-asemenea, (ca în fiecare an), la recepţie au participat: Surorile de Caritate din Congregaţia Sfintei Ioana Antida; Surorile din Ordinul Sfântului Vasile cel Mare şi d-l Heinrich Brinker, preşedintele Initiative Kreis „Hilfe für Rumänien” din Rheine (Germania), vechi prieten şi colaborator al Episcopiei de Lugoj. Din partea Episcopiei de Lugoj au fost prezenţi: Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar general; Pr. Prot. On. Ioan Pop, parohul catedralei şi Pr. Cristian Chişvasi.

Momentele de sărbătorire au continuat duminică, 20 ianuarie 2012, în catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” în cadrul Sfintei Liturghii Arhiereşti, unde, alături de P.S. Alexandru, au concelebrat: Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General, pr. Teodor Baba şi pr. Cristian Chişvasi

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Mons. Angelo-Narcis Pop i-a adresat ierarhului lugojean urări din partea clerului şi a persoanelor consacrate din Eparhia de Lugoj, din partea credincioşilor şi din partea tuturor colaboratorilor Prea Sfinţiei Sale. Prea Sfinţia Sa a primit mai multe buchete de flori atât din partea corului, cât şi a credincioşilor.

La final, Prea Sfinţitul Alexandru a mulţumit mai întâi bunului Dumnezeu şi Prea Curatei Fecioare Maria; a mulţumit colaboratorilor, cuvioaselor Surori şi corului pentru aceste momente precum şi pentru toate harurile. De asemenea a mulţumit şi tuturor celor care l-au felicitat şi adresat rugăciuni.

Momentele festive au continuat şi în ziua aniversării, la 22 ianuarie, unde la reşedinţa episcopiei a avut loc o recepţie oferită de P.S. Alexandru, eveniment la care au participat colaboratorii de la Centrul eparhial: preoţii din Curia Episcopală, laicii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Episcopiei de Lugoj, dar şi alţi invitaţi apropiaţi.

Tot în această zi Prea Sfinția Sa a primit vizita unei delegații compusă din protopopii și consilierii Eparhiei de Lugoj dar și a unei delegații ASTRU Eparhial Lugoj formată din Iulia Albu, președinte, Raimondo-Mario, vicepereședinte şi pr. dr. Viorel Codrea, asistent spiritual eparhial, care l-au felicitat cu această ocazie.

Clerul, persoanele consacrate şi credincioşii din Eparhia de Lugoj, roagă pe Atotputernicul Dumnezeu prin Prea Curata Fecioară Maria să dăruiască Prea Sfinţitului Alexandru, sfinte bucurii, deplină sănătate în împlinirea slujirii arhiereşti spre mai mare mărire a lui Dumnezeu, a Bisericii Sale şi spre binele tuturor credincioşilor.

Întru mulţi şi fericiţi ani, Prea Sfinţite Părinte Alexandru!

Raimondo-Mario Rupp

Albume foto:

Aniversare zi de naştere PS Alexandru la reşedinţa episcopiei (2)
Episcop Alexandru:aniversare zi de naştere în catedrala din Lugoj
Aniversare zi de naştere PS Alexandru la reşedinţa episcopiei (1)