Recepţie la palatul episcopal din Lugoj

Eparhia de Lugoj

La Palatul Episcopal din Lugoj a avut loc în seara zilei de 28 ianuarie, o recepţie, oferită de P.S. Alexandru la aniversarea venerabilei vârste de 80 de ani.

La eveniment au luat parte reprezentanți ai autorităţilor locale: d-l ing. Marius Martinescu, fost primar al Municipiului Lugoj, reprezentanţii comunităţilor religioase din Lugoj, respectiv: pr. prot. Ioan Cerbu, protopopul ortodox român al Lugojului; pr. Cristian Cerbu, parohia ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj; pr. Ilie Albiciuc, protopopul ortodox ucrainean al Lugojului; rvs. pr. Mihail Titi Dumitresc, decan şi parohul romano-catolic al Lugojului; pr. Daniel Pozsonyi, vicarul parohial romano-catolic de Lugoj; d-l Ivan Bloch, preşedintele comunităţii evreieşti din Lugoj; Surorile de Caritate din Ordinul Sfintei Ioana Antida; Surorile din Ordinul Sfântului Vasile cel Mare; membrii consiliului Catedralei; cadre militare, generali în rezervă; prof. Ramona Băluţescu – ziarist. Din partea Episcopiei de Lugoj au fost prezenţi mons. Angelo-Narcis Pop, vicar general; pr. Teodor Baba, consilier eparhial şi protopop greco-catolic al Lugojului; pr. dr. Marius-Petru Pop, consilier eparhial şi secretar eparhial, pr. Ioan Pop, parohul catedralei din Lugoj, pr. Narcis Ardelean, responsabil cu sectorul administrativ, pr. Petrişor Gherghel, paroh la Zorlenţu Mare şi pr. Ioan Brândău, paroh la Budinţ. De-asemenea a fost prezent şi personalul neclerical ce-şi desfăşoară activitatea în cadrul Episcopiei de Lugoj.

Ca în fiecare an, la recepţie a participat şi Corul „Reînvierea” al catedralei, dirijat de d-na prof. Olimpia Drăgan, care i-au încântat pe cei prezenţi cu interpretarea unor frumoase cântece bisericeşti dar şi laice.

Cu acest prilej s-au rostit frumoase cuvinte omagiale la adresa sărbătoritului, cei care au luat cuvântul subliniind personalitatea înaltului ierarh greco-catolic.

Prea Sfinţitul Alexandru a mulţumit pentru frumoasele cuvinte adresate cu ocazia zilei sale de naștere. „Urările care mi le-aţi adresat” a spus P.S. Alexandru, „le punem în mâna bunului Dumnezeu de la care vine toată darea cea bună şi tot darul desăvârşit. Se spune, şi este cunoscut faptul că Spiritul Sfânt este cel care lucrează în noi, iar noi suntem pământul în care se pune darul lui Dumnezeu, în care se plantează sămânţa Cuvântului lui Dumnezeu şi pământul trebuie să dea roadă. Bunul Dumnezeu mi-a dat numeroase haruri pe care am încercat în timpul vieţii mele să le şi valorific”. A mulţumit încă o dată, distinşilor oaspeţi, colaboratorilor, cuvioaselor Surori, corului şi nu în ultimul rând bunului Dumnezeu şi Prea Curatei Fecioare Maria pentru aceste momente şi pentru toate harurile primite de-a lungul celor 80 de ani.

Reamintim că Prea Sfinţitul Alexandru a fost felicitat în mai multe rânduri:

  • în ziua de 12 ianuarie 2017 cu ocazia reuniunii lărgite a protopopilor şi consilierilor eparhiali, a fost sărbătorit în cadrul acestei întâlniri.
  • Prea Fericitul Părinte Cardinal Lucian Mureşan, l-a felicitat pe Prea Sfinţitul Alexandru Mesian, la 80 de ani, printr-o deosebit de frumoasă scrisoare ce i-a fost adresată.
  • în ziua de 20 ianuarie, P.S. Alexandru, a fost felicitat de colaboratorii de la Centrul eparhial: preoţii din Curia Episcopală, personalul neclerical care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Episcopiei de Lugoj, dar şi alţi invitaţi apropiaţi. De-asemenea Prea Sfinția Sa a fost felicitat de o parte din protopopii și preoții eparhiei de Lugoj prezenți la palatul episcopal.
  • în ziua de 22 ianuarie, a fost felicitat în catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj, în cadrul sfintei Liturghii, unde a primit mai multe buchete de flori atât din partea corului, cât şi a credincioşilor.

Raimondo-Mario Rupp

Mai multe fotografii se găsesc AICI.

ComentariiExprimaţi-vă opinia