Sărbătorirea hramului în parohia Lugoj II

Eparhia de Lugoj

Cu ocazia sărbătorii Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, la 24 iunie 2017, credincioşii parohiei Lugoj II, „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Lugoj, au sărbătorit hramul. Cel care a prezidat acest eveniment, a fost Mons. Angelo-Narcis Pop, vicarul general al eparhiei de Lugoj.

Programul liturgic a început de la orele 9.00 cu celebrarea Sfintei Liturghii. Au concelebrat: pr. Teodor Baba, Consilier eparhial şi Protopop de Lugoj şi pr. dr. Marius-Petru Pop, parohul locului. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul „Reînvierea” al Catedralei din Lugoj şi de corul parohiei Lugoj II.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de Mons. Angelo-Narcis Pop, care a făcut o frumoasă prezentare a Sfântului Ioan Botezătorul. Mons. Angelo, a transmis credincioşilor din partea Prea Sfinţitului Alexandru Mesian, binecuvântările arhiereşti şi, în comunicatul său, a spus că: „P.S. Alexandru este alături de comunitatea dumneavoastră şi se roagă atotputernicului Dumnezeu să vă binecuvânteze pe fiecare dintre dumneavoastră, familiile dumneavoastră şi întreaga comunitate cu harurile sale cele bogate”.

Părintele protopop şi consilier eparhial, Teodor Baba, a rostit un cuvânt de mulţumire pentru credincioşii acestei parohii şi păstorul ei.

Părintele dr. Marius-Petru Pop, parohul locului, a mulţumit bunului Dumnezeu pentru faptul de a putea fi din nou împreună, Mons. Angelo şi preoților concelebranți. De asemenea, a mulţumit corurilor întrunite, al catedralei şi al comunităţii parohiale, pentru frumoasele cântări şi nu în ultimul rând a mulțumit bunilor credincioși ai parohiei care s-au implicat cu multă dragoste în desfășurarea sărbătorii.

La finalul Sfintei Liturghii s-a oficiat parastasul pentru cei adormiţi în Domnul, care-şi dorm somnul de veci în cimitirul în care se află biserica parohială precum şi pentru alţi răposaţi din familiile celor prezenţi. Dintre marile personalităţi care-şi dorm somnul de veci în acest cimitir amintim: Î.P.S. Ioan Ploscaru, episcopul Ioan Boroş, Mons. Dumitru Sălăgean, pr. Vasile Tiut, etc.

Momentele de rugăciune au fost urmate de o agapă frăţească pregătită cu generozitate de credincioşii acestei parohii.

Raimondo-Mario Rupp

Mai multe fotografii se găsesc AICI.

ComentariiExprimaţi-vă opinia