Strânsa unire cu Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea şi cu întreaga Biserică Catolică, i-a adus sâmbătă, 27 noiembrie 2010, la Biserica cu hramul Sfântului Proroc Ilie Tezviteanu din Orăștie, pe mulți credincioși, pentru a se ruga împreună la Seara de Veghe şi Rugăciune pentru copiii nenăscuţi încă.

Programul serii a început cu Sfânta Liturghie, celebrată de Pr. paroh Silviu Lucian Bindea, Protopop de Orăştie şi pr. Aurel Rafilu paroh în localitatea Romos. În cadrul cuvântului de învăţătură, s-a dat citire îndemnului lansat de Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea la Angelus-ul din 14 noiembrie anul acesta, în care Suvernul Pontif a chemat întreaga Biserică la celebrarea unei seri de rugăciune pentru apărarea vieţii născânde. A urmat rugăciunea Rozariului la care membrii Reuniunii Mariane și nu numai, au cerut Prea Curatei Feciorei Maria puternica mediere ca Maică a Mântuitorului, pentru aceste suflete. Programul a continuat cu Paraclisul Maicii Domnului celebrat de Pr. Prot. Silviu Lucian Bindea, apoi Acatistul Maicii Domnului celebrat de pr. Aurel Rafilu și pr. Mihai Enyedi. A urmat apoi Adorația Euharistică condusă de Pr. Prot. Silviu Lucian Bindea.

În încheiere avut loc Binecuvântarea Euharistică în cursul căreia întreaga asistenţă s-a îndreptat spre Sfântul Sacrament implorând salvarea vieţii născânde, prin ecteniile citite în faţa Sfântului Sacrament, şi prin înnoirea consacrării la Inima Neprihănită a Mariei. Pr. Prot. Silviu Lucian Bindea a reamintit apoi eficienţa unor astfel de iniţiative.

A fost o seară de comuniune în rugăciune, o seară în care la apelul Suveranului Pontif Biserica Catolică din întreaga lume s-a unit pentru ne coaliza în apărarea vieții.

Dan Orghici