Vizită pastorală a P.S. Alexandru la Deva

Eparhia de Lugoj

În a doua zi de Paşti, Prea Sfinţitul Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj s-a aflat în vizită pastorală la Deva în parohia „Imaculata”, fiind însoţit şi în acest an de mons. Angelo Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj.

De aproape 15 ani a devenit o tradiție pentru Eparhia de Lugoj, ca episcopul eparhial să efectueze vizite pastorale anuale în marile centre şi capitale de judeţe ale eparhiei: Deva, Reşiţa, Timişoara şi Arad, cu ocazia marilor sărbători.

La sosire, P.S. Alexandru, împreună cu Mons. Angelo s-au recules la mormântul rvs. pr. Emil Puni, S.J., aflat în curtea bisericii.

Alături de Prea Sfinţia Sa, la Sfânta Liturghie au concelebrat: mons. Angelo Pop vicar general, rvs. pr. dr. Gabriel Buboi, rectorul Colegiului Pontifical „Pio Romeno” din Roma, pr. Cristian Dan Vişa din Germania, pr. Micu Ceciliu Vasile – protopop al Devei, pr. Didi Nicolae Adrian – paroh de Turdaş, şi pr. Sabo Sorin, parohul locului. Răspunsurile au fost date de corul bisericii „Imaculata” din Deva.

P.S. Alexandru a dat citire Pastoralei Eminenţei Sale, Card. Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite. În prima zi de Paşti, s-a citit Pastorala P.S. Alexandru în toate parohiile Eparhiei de Lugoj.

„Iubiţi credincioşi” a continuat P.S. Alexandru, „învierea lui Cristos este sărbătoarea cea mai mare a tuturor creștinilor. Este sărbătoarea care uneşte pe toţi oamenii din toate timpurile”. Este cea mai mare sărbătoare pentru că s a realizat împăcarea omului cu Dumnezeu. Învierea Domnului este triumful Vieţii asupra morţii; Adevărul a învins minciuna. Nu moartea are ultimul cuvânt ci învierea și viața”.

În încheierea Cuvântului său, P.S. Alexandru a adresat tuturor credincioşilor să petreacă în continuare Sărbătorile pascale cu sănătate, bucurii şi cu multe haruri de la Isus Cristos cel înviat cel morți.

Cristos a înviat!

Raimondo-Mario Rupp

Mai multe fotografii se găsesc AICI.

ComentariiExprimaţi-vă opinia