În Duminica a XX-a după Rusalii, la 6 octombrie 2013, Prea Sfinţia Sa Episcop Alexandru Mesian s-a aflat la Reşiţa în mijlocul credincioşilor din parohia „Sfânta Fecioară de la Fatima”.

De mai bine de zece ani a devenit o tradiție pentru Eparhia de Lugoj, ca episcopul eparhial să efectueze vizite pastorale anuale în marile centre şi capitale de judeţe ale Eparhiei (Deva, Reşiţa, Timişoara şi Arad).

Ultima vizită pastorală în parohia reşiţeană a avut loc în primăvara anului trecut când într-un cadru solemn a fost aniversat ÎPSS Valeriu Traian Frenţiu cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la consacrarea sa ca episcop al Diecezei de Lugoj, 90 de ani de la instalarea sa ca episcop al Diecezei de Oradea şi 60 de ani de la moartea sa în faimă de martir sub regimul comunist în închisoarea din Sighet.

La sosire, Prea Sfinția Sa a fost întâmpinat de pr. Ștefănescu Marian – protopop de Reşiţa şi de pr. Iconom stavrofor Aurel Bendariu, paroh la Doman. Din partea AGRU Reşiţa, Prea Sfinţia Sa a fost întâmpinat de dl. Mihele Bogdan Andrei, care i-a oferit un buchet de flori, iar dl. Bindea Ioan – prim curator, l-a întâmpinat cu pâine şi sare.

Sfânta Liturghie Arhierească a fost pontificată de P.S. Alexandru. Alături de Prea Sfinţia Sa au concelebrat: mons. Angelo Narcis Pop- vicar general, pr. Ilie Marian Ştefănescu şi pr. Aurel Bendariu,

În Cuvântul de învăţătură, P.S. Alexandru a vorbit despre Prea Curata Fecioară Maria şi despre istoria Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică ce vreme de 41 de ani a suferit persecuţia regimului comunist.

La finalul Sfintei Liturghii, a luat cuvântul d-l Lazăr Gudea – vicepreședinte AGRU, care a adresat Prea Sfinţitului Alexandru, un frumos cuvânt.

D-l Mihele Bogdan Andrei – preşedinte AGRU şi cantor Reşiţa, a dăruit Prea Sfinţitului Alexandru, o frumoasă icoană reprezentând Sfânta Familie.

P.S. Alexandru a dăruit tuturor credincioşilor câte o iconiţă cu Fericitul Vladimir Ghika şi cu Sfântul Părinte Papa Francisc.

La final Prea Sfinţitul Alexandru a avut o întrevedere cu membrii consiliului parohial.

A urmat o agapă pregătită de d-na Rodica Duna, credincioasă a bisericii greco-catolice din Reşiţa.

Text:Mihele Bogdan Andrei şi Raimondo-Mario Rupp

Mai multe fotografii se găsesc AICI.