Anunț: Pelerinajul de la Sighet (11 mai 2013)

Eparhia de Maramureş

Eparhia Greco-Catolică de Maramureș găzduiește cu umilință un spațiu sacru, situat la marginea municipiului Sighetu Marmației (MM), numit „Cimitirul Săracilor”, spațiu în care zac spre vremelnică odihnă în așteptarea glasului trâmbiței îngerului câțiva dintre Episcopii Bisericii Catolice din România. Acest loc sfințit de jertfă și izvorâtor de har ne invită în fiecare a doua sâmbătă a lunii mai să-i călcăm glia și să înălțăm rugăciuni de laudă și mulțumire către Atotputernicul Dumnezeu aducându-ne aminte de mai marii noștri în credință.

În acest an, Pelerinajul se va desfășura după următorul program:

Vineri, 10 mai, ora 18.00: Noapte de rugăciune – în biserica parohială „Cristos- Regele Universului”, din Sighetu Marmației.

Sâmbătă, 11 mai, ora 09.00: Pornirea în procesiune de la Muzeul Memorial Sighet înspre „Cimitirul Săracilor”;
ora 10.30: Celebrarea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii la locul special amenajat de la „Cimitirul Săracilor”.

Anul acesta vor participa la Pelerinaj toți episcopii catolici din România precum și Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova.

După participarea la Pelerinaj, întreg episcopatul catolic se va afla la Baia Mare pentru a lua parte la sesiunea de primăvară a Conferinței Episcopale Române. Lucrările vor începe duminică, 12 mai, ora 10.00, cu celebrarea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, în biserica „Sf. Maria ” din Baia Mare (Bd. Unirii nr. 11/A).

Conferința Episcopală se întrunește în mod obișnuit în cadrul a două sesiuni anuale de lucru pentru a examina problemele pastorale comune, pentru a se sfătui cu privire la relațiile cu autoritatea civilă și pentru a oferi ajutorul reciproc, pentru a stabili contacte ecumenice cu Biserici şi Comunităţi bisericeşti necatolice precum şi cu Religiile necreştine.

Biroul Eparhial de Presă

Comentarii



Exprimaţi-vă opinia