Numire de Vicar episcopal pentru Vicariatul General Special al Rutenilor

Eparhia de Maramureş

DSC_0017

În data de 30 septembrie a.c, când Biserica noastră îl prăznuieşte pe Sf. ep. martir Grigore Luminătorul – apostolul armenilor, Preasfinţitul Vasile, Episcop eparhial de Maramureş, prin Decretul nr. 640/2012, l-a numit pe Părintele Mihai DUBOVICI Vicar episcopal (sincel) pentru Vicariatul General Special al Rutenilor. Prezentul decret este valabil pentru o perioadă de patru ani și a intrat în vigoare începând cu data de 1 octombrie a.c.

Părintele Mihai DUBOVICI s-a născut la 27 septembrie 1962 în comuna Remeți (pe Tisa), Maramureș. După terminarea studiilor liceale din cadrul Liceului Mecanic nr. 2 din Sighetu Marmației, a părăsit România, primind azil politic în Statele Unite ale Americii. Studiile filosofice și teologice le-a desăvârșit la Colegiul Teologic din Stamford, respectiv la Universitatea Pontificală Sf. Toma (Angelicum) din Roma. A fost hirotonit preot de către PS Vasil H. Losten pe data de 17 ianuarie 1994, urmând a activa ca preot asistent, profesor de religie și asistent spiritual și administrator la diferite școli parohiale, precum și profesor de liturgică la Colegiul Teologic din Stamford. În perioada 2001-2003 a studiat la Universitatea Sacred Heart unde a obținut masteratul în contabilitate. Tot din 2001 și până în 31 august 2012 a îndeplinit funcția de vice-econom al Eparhiei de Stamford și contabil la Colegiul eparhial.

Comentarii2 opinii la “Numire de Vicar episcopal pentru Vicariatul General Special al Rutenilor”

 1. Pr. Radu la 4 octombrie 2012 3:35 am

  Felicitari Parinte. Sunteti un om deosebit si sunt convins ca episcopia Maramuresului si in special comunitatea ruteana o sa simta binecuvatarea Domnului prin prezenta dumneavoastra acolo. Mult succes in noua misiune.

 2. Rev. Vasile T. Colopelnic la 5 octombrie 2012 2:11 pm

  Our most special congratulations upon your nomination as a Vicar General for the Ukrainians Catholics in Romania.
  We deeply believe that you will serve our Ukrainian Community in Romania with dignity and love.
  May God bless you in your new assignment!
  Wishing you many, blessed and happy years!
  Mnohaja Lita! Многая Літа!
  Rev. Vasile T. Colopelnic and parishioners of St. Peter & Paul, Auburn, NY, USA

Exprimaţi-vă opinia