Pr. Mihai Tegzeş: Iubirea riscă şi câştigă

Eparhia de Maramureş

Editura Surorilor Lauretane a publicat recent volumul de predici „Iubirea riscă şi câştigă”, cu subtitlul „Meditaţii pentru suflet la Evangheliile duminicilor de peste an”, scrisă de pr. dr. Mihai Tegzeş din Eparhia de Oradea. Volumul are aproape 400 de pagini şi pentru 25 de lei poate fi comandat direct de la editură scriind la adresa de email surorile.lauretane@yahoo.it. „Am căutat să explic într-un mod cât mai simplu, pe înţelesul creştinului de rând, cuvântul Domnului”, se explică autorul în Introducere.

„În această carte”, continuă pr. Tegzeş, „cititorul va putea afla unele explicaţii privitoare la Sfintele Taine (Botezul, Spovedania, Euharistia, Căsătoria), la lucrurile de pe urmă ale omului (moartea, judecata, iadul, raiul), la diavol şi la păcate (orgoliul, lăcomia după avere, dispreţul, rasismul), la relaţiile inter-familiale şi la virtuţi (iubirea, credinţa, iertarea, sărăcia evanghelică, fidelitatea, umilinţa, postul, milostenia, slujirea, solidaritatea, bucuria, pacea şi frica de Dumnezeu), la sensul spiritual al unor imagini simbolice din Vechiul şi Noul Testament (deşertul, şarpele, lumina, bogăţia şi valoarea banului, via, ospăţul, nunta, crucea, ziua sâmbetei) etc. Un loc însemnat în această lucrare este ocupat de misterul patimii, morţii şi Învierii lui Isus, urmat de sărbătoarea Rusaliilor şi de sfinţenie, ca răspuns al omului la darurile primite de la Spiritul Sfânt.”

În Cuvântul înainte, pr. dr. Adrian-Vasile Podar explică: „Metodologic şi didactic, practic şi conceptual, dinamic şi original, volumul actual de predici acoperă toate duminicile anului bisericesc, începând cu Duminica dinaintea Naşterii Domnului, încheindu-se cu Duminica Sfinţilor Strămoşi. […] Predicile acestea te îndeamnă la verticalitate, la reflexivitate, la punerea în balanţă a binelui net adus de mântuire şi a stării de nefericire prilejuită de păcatul inspirat de viaţa fără cârmă.”

imagine

ComentariiExprimaţi-vă opinia