Cu ocazia sărbătorii „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” în parohia Turț din protopopiatul Țara Oașului a avut loc reînființarea Reuniunii Mariane. După o perioadă de pregătire, 25 de credincioși din parohia Turț și Gherța Mare în frunte cu părintele paroh Remus GHIRAN au decis să intre în marea familie a Reuniunii Mariane.

Primirea solemnă sub oblăduirea „Maicii Domnului Călăuzitoarea” a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii oficiată de către părintele protopop de Țara Oașului, Iacob FEIER, alături de un sobor de preoți: pr. prot. onorar Dumitru CARDOȘ, pr. Florin FODORUȚ, pr. Radu HUTON, pr. Ioan FLOREA și pr. Remus GHIRAN.

În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, părintele protopop a vorbit despre rolul important pe care Maica Domnului îl are în viața credincioșilor subliniind totodată faptul că, cei care se pun sub paza și ocrotirea Maicii Domnului, au parte de ajutorul și asistența ei în clipele cele din urmă ale vieții. La acest eveniment însemnat din viața credincioșilor din Turț și Gherța Mare au participat și membrii Reuniunii Marianedin parohia Târșolț.

La final, părintele paroh a mulțumit lui Dumnezeu, Maicii Domnului, preoților și tuturor celor care au ținut să se unească în rugăciune și să participe la acestă sărbătoare din viața parohiei. Sărbătorea s-a încheiat cu o agapă frățească pregătită de membrii Reuniunii Mariane.

Parohia Turt 1 21.11 .11

Parohia Turt 2 21 .11.11

Pr. Remus GHIRAN

Paroh