Preoţii şi credincioşii ucraineni din Bucovina au avut marea bucurie de a-l primi în mijlocul lor pe Preasfinţitul Vasile, aflat în perioada 30 iulie – 1 august, în parohiile greco-catolice. Deşi aflate la o distanţă însemnată de sediul eparhial, aceste parohii au fost arondate Episcopiei de Maramureş odată cu înființarea acesteia (1931).

Prima zi a început cu celebrarea Sfintei Liturghii în parohia Cacica, sediul protopopial al credincioşilor greco-catolici bucovineni, comunitate păstorită de către părintele protopop Nicolae Nicolaişen. În după-amiaza aceleași zile, vizita a continuat în parohia Sadău, păstorită de părintele Vasile Stoica, apoi în parohiile Runcu şi Maidan, administrate de către părintele protopop Nicolae Nicolaişen. În fiecare parohie au fost celebrate diferite oficii religioase împreună cu credincioşii.

În cea de-a doua zi vizita a cuprins alte patru parohii: Clit, păstorită de către părintele Ioan Vasile Voloşciuc, Rădăuţi unde s-a celebrat Sfânta Liturghie, parohie păstorită de către părintele Ioan Voloşciuc. Ultimele două parohii, au fost cele de la Siret şi Gropeni, păstorite de părintele Vitali Popovics.

În ultima zi în Bucovina, Arhiereul a vizitat cele trei parohii păstorite de către părintele Ilie Veneciuc, respectiv Moldoviţa, Câmpulung Moldovenesc unde s-a celebrat şi Sfânta Liturghie în biserica romano-catolică, și parohia din Vatra Dornei.

În toate parohiile, credincioşii i-au făcut o primire căduroasă Păstorului alături de care s-au unit în rugăciune și căruia i-au împărtășit gândurile și trăirile lor de credință și viață, reînnoind totodată invitația de a-i vizita și cu ale ocazii.

Biroul Eparhial de Presă

DSC_0446

DSC_0625

DSC_0753