image Sâmbătă, 15 august 2009, a fost o zi de mare sărbătoare pentru comunitatea greco-catolică din Chilioara, jud. Sălaj, întrucât de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a fost sfinţită biserica din localitate. Ceremonia a început la orele 10.00 şi a fost celebrată de PS Virgil Bercea, împreună cu numeroşi preoţi din protopopiatele Zalău, Şimleu-Silvaniei, Supur şi Oradea. Câteva sute de credincioşi au dorit să fie prezenţi la acest moment deosebit.

Preasfinţitul Virgil a fost întâmpinat de părintele paroh Cicşa Sabin, de un grup de copii, precum şi de autorităţile locale şi judeţene. Alături de Preasfinţia sa a participat la acest moment deosebit şi Preasfinţitul Andrea Bruno Mazzocato de Treviso, părintele Carlo dal Pane din Imola şi părintele Enzo Poiana, rectorul Bazilicii Sfântul Anton din Padova. Construcţia bisericii din Chilioara a început în urmă cu 5 ani şi s-a finalizat prin grija părinţilor Neagotă Iancu şi Cicşa Sabin. Începând cu anul 2001 comunitatea greco-catolică s-a rugat într-o capelă improvizată. În anul 2004 a fost sfinţită piatra de temelie a noii biserici din Chilioara de către PS Virgil Bercea.

Preasfinţitul Virgil a mulţumit tuturor celor care au contribuit la construirea bisericii din Chilioara, în special preoţilor parohi Neagotă Iancu şi Cicşa Sabin, părintelui Barbulovici Vasile, protopop de Veneţia, şi părintelui Mureşan Marin, protopop de Bologna, ultimii doi originari din Chilioara. În încheiere, participanţii au participat la o agapă frăţească organizată la căminul cultural din localitate.

Biroul de presă al Eparhiei de Oradea

via EGCO.ro