Credincioşii din Horoatu Crasnei au trăit duminică, 28 septembrie 2014, momente de mare bucurie cu ocazia sfinţirii bisericii greco-catolice. Preasfinţia Sa Virgil Bercea a fost aşteptat la intrarea în sat cu caleaşca, de către credincioşi îmbrăcaţi în port popular.

La slujba de sfinţire au participat în jur de 50 de preoţi, foarte mulţi credincioşi, la sărbătoarea comunităţii greco-catolice luând parte şi un reprezentant al Bisericii Reformate. Primul moment a fost sfinţirea pereţilor exteriori ai Bisericii, urmat de momentul sfinţirii mesei Sfântului Altar, în care au fost aşezate Sfintele Moaşte şi Hrisovul, apoi a urmat sfinţirea pereţilor interiori.

Sfânta Liturghie s-a celebrat în curtea bisericii în locul special amenajat. După Sfânta Liturghie, a urmat decernarea anumitor distincţii şi diplome tuturor celor care au ajutat la construirea bisericii cu hramul Schimbarea la Faţă din localitate. Momentul final a fost cel în care toţi credincioşii au putut intra în Sfântul Altar, pentru a săruta Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce.

Biroul de presă al Eparhie de Oradea
via EGCO.ro

imagine