Prin străduinţa şi consecvenţa grupului de copii ”Îngeraşii”, de la Centrul de plasament ”Îngeraşii”, a tinerilor proveniţi de la diferitele licee din Blaj, sub îndrumarea Sorei Benigna ajutată de colaboratorii săi, în seara zilei  de sâmbătă, 20 aprilie 2013, la Catederala „Sfânta Treime” din Blaj, ne-am rugat împreună Calea Crucii într-o formă nouă, care a „atins multe inimi…, a stors multe lacrimi…”

Sceneta-rugăciune intitulată ”Calea crucii pentru copii” este un dialog cu Îngerul păzitor care combate vocea negativă a Celui rău şi ne încurajează să mergem pe calea Domnului. După fiecare dialog, copilul alege să asculte vocea Îngerului şi fiecare staţiune se încheie cu o rugăciune de cerere, de ajutor sau de mulţumire adresată lui Dumnezeu.

Cele cincisprezece staţiuni ale Căii Crucii s-au încheiat cu cântecul ”Pentru mine, o Isuse”,  interpretat de cei 50 de copii şi tineri care au prezentat această rugăciune-scenetă, în semn de mulţumire adusă Bunului nostru Răscumpărător pentru darul mântuirii.

Şi, fiindcă copiilor le place mult să cânte şi să se roage cu toată fiinţa lor, au încheiat seara de rugăciune cântând ”Când eşti trist şi sufletul ţi-e greu”, cu gesturi care au mişcat inimile celor prezenţi prin mesajul său.

Preasfinţitul Claudiu, după ce a mulţumit copiilor şi tinerilor, precum şi celor care i-au îndrumat, a evidenţiat faptul că această ”Cale a Crucii pentru copii” a fost mai mult decât o scenetă care să redea momentele de suferinţă pe Calea Crucii; ea a fost un moment de rugăciune menită să ne reîmprospăteze memoria şi credinţa. Această scenetă-rugăciune reprezintă – a mai spus Preasfinţia Sa – o realitate cu care ne confruntăm zilnic, atunci când trebuie să alegem între vocea Îngerului păzitor şi vocea negativă care încearcă să ne îndepărteze de Dumnezeu.

via e-communio.ro