Moaste Sf. RitaIn zilele de 7 si 8 septembrie a.c. Parohia Greco-Catolica „Sf. Petru” din Brasov a avut deosebita binecuvantare de a o avea in biserica pe Sf. Rita de Cascia, cunoscuta ca sfanta care ajuta in situatii imposibile.

Prin stradania pr. Marian Stoicanescu, parohul greco-catolic din Ramnicu-Valcea, racla cu sfinte moaste a putut vizita parohii greco-catolice din toate diecezele tarii noastre. Este pentru prima oara cand Sfintele Moaste parasesc Italia, tara originara a Sf. Rita; Romania avand privilegiul sa fie prima tara straina vizitata. Racla contine un oscior extras din mana stanga a sfintei, trupul acesteia fiind altfel intact, neputrezit de mai bine de 550 de ani in sanctuarul din Cascia, Italia. Cine are bucuria sa ajunga acolo, o poate vedea pe sfanta care pare ca doarme, trupul acesteia nefiind supus degradarii temporale.

Sfanta Rita a fost cinstita printr-un program de rugaciune (Sf. Liturghie, Paraclisul Maicii Domnului, devotiuni la Sf. Rita) care s-a prelungit pana tarziu in noaptea de veghe. A fost vizionat si un film artistic care prezinta viata Sf. Rita.

In ziua Nasterii Maicii Domnului s-a continuat programul spiritual cu Acatistul Maicii Domnului, Rozarul si a fost incununat cu celebrarea Sf. Liturghii. In incheiere s-au binecuvantat trandafirii – floarea Sf. Rita – adusi de credinciosi. Corala „Credo” a parohiei brasovene a contribuit in mod special la inaltarea spirituala pe parcursul celebrarilor liturgice.

Un eveniment deosebit a avut loc in curtea bisericii, unde s-au sfintit statuia si grota inchinate Sf. Fecioare. Alese multumiri binefacatorilor din Mainz si in special fam. Wucher, care au donat frumoasa statueta a Maicii Domnului impreuna cu Pruncul.

La evenimente au participat preotii locului: Pr. Prot. Claudiu Ilie Sita, Pr. Marius Voina, Pr. Emil Moldoveanu si Pr. Gelu Taus; alaturi de preotii care au adus Sf. Moaste: Pr. Marian Stoicanescu si Pr. Marius Aristica Gosea.

Pr. Emil Moldoveanu