IMG_00001366Sute de credincioși au participat, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, la pelerinajul anual de la Chiheru de Jos. Presfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor cu ocazia acestui pelerinaj organizat de Mănăstirea Greco-Catolică din localitatea mureșană.

Pelerini din localitate, din împrejurimi, dar și din Reghin, Tg Mures, Brașov sau București au participat cu întreaga lor ființă la acest moment de rugăciune, lăsând pentru câteva ceasuri casa şi grijile de fiecare zi pentru a zăbovi cu încredere în preajma Mamei Cereşti.

Înainte de Sfânta Liturghie, preoții și credincioșii s-au rugat Calea Crucii urcând pe drumul ce duce la mănăstire.

În cuvântul de învățătură, din cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa Claudiu a subliniat rolul de mijlocitoare a Maicii Sfinte, Cea care ne arată Calea, adică de a face tot ceea ce Fiul Ei ne spune; Fecioara Maria fiind cea care ne și așteaptă la finalul pelerinajului pământesc al vieții noastre.

Alături de pelerinii din acest an au fost prezenți și Pr. Cristian Crișan, rectorul Misiunii Greco-Catolice de la Paris, deputatul Vasile Gliga, primarul localității, Hurdugaci Emanoil, dar și alți invitați.
În încheiere, pr. Zaharie Fărcaş a adresat un cuvânt de mulţumire, invitându-i pe toți cei prezenți să ia parte și la agapa frățească pregătită pentru toți credincioșii veniți de departe sau de apropape.

Via e-communio.ro

chiheru2

chiheru3

ps-claudiu3324