Duminică, 31 mai 2015, la Sărbătoarea Rusaliilor – Coborârea Spiritului Sfânt asupra Apostolilor lui Isus, opt copii din Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Mureş Barna Ioan-Darius, Bulbescu David, Costin Maria-Larisa, Miklosik George-Ioan, Moldovan Maria-Silvia, Napolitano Antonio, Pop Carla-Octavia, Todoran Snejana-Nicoleta-Raisa, l-au primit pentru prima dată pe Isus în Sfânta Împărtăşanie sub chipul pâinii şi al vinului, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate de părintele paroh Ioan Fărcaş. Plini de emoţie şi fericire, copiii l-au primit pe Cristos  Euharisticul în sufletele lor.

Pentru a ajunge la acest moment înălţător, copiii au parcurs un drum de pregătire spirituală, sub îndrumarea părintelui paroh Ioan Farcaş, în care au fost ajutaţi să înţeleagă aceste taine pe care Biserica îi învaţă, să descifreze abecedarul vieţii creştine şi să descopere importanţa participării la Sfintele Sacramente.

În predica sa, părintele a accentuat importanţa evenimentului precizând că  „Drumul de formare nu se încheie aici. El va continua toată viaţa cu fiecare sfântă Liturghie la care veţi participa şi-l veţi primi pe Isus şi cu fiecare ora de cateheză.” A insistat, deasemenea, şi asupra rolului pe care îl au părinţii pentru a întreţine vie imaginea acestei zile, îndemnând la rugăciune întreaga comunitate, pentru ca bunul Dumnezeu să-i ajute şi pe părinţi, dar şi pe copii să fie aşa cum au promis: mai buni, mai cuminţi şi să participle cât mai des la sfânta Liturghie pentru a se împărtăşi.

Bucuria celor opt copii a fost întregită de faptul că părinţii lor au fost cei care i-au însoţit la împărtăşanie şi, la rândul lor, au primit acest sacrament deoarece, cu o zi înainte, atât copiii cât şi părinţii lor au primit Sacramentul Spovezii.

Ca mulţumire pentru această zi, copiii au pregătit, împreună cu doamna profesoară Ana-Maria Pol şi un moment artistic, iar din partea părintelui paroh fiecare copil a primit dulciuri şi câte o amintire personalizată.

A urmat sfinţirea apei, a ţarinii şi a spicelor.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru darurile oferite acestor copii şi ne rugăm, ca ei să rămână fideli chemării lor şi să devină cât mai sfinţi.

Pr. Ioan Farcas

 

IMG_20150531_100603

DSCN4524

DSCN4418

DSCN4407