Preafericirea Sa Cardinal Lucian, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco Catolică, a primit la Blaj, azi, 2 decembrie 2014, vizita Excelenţei Sale Galantino Nunzio, episcop de Cassano all’Ionio, secretar al Conferinței Episcopale Italiene.

Preasfinţa Sa Galantino Nunzio este un apropiat al Papei Francisc, care l-a şi numit pe data de 28 decembrie 2013 secretar general interimar al Conferinței Episcopale Italiene, iar la 25 martie 2014 secretar general al aceleiaşi Conferinţe cu un mandat de cinci ani.

La discuţiile care au avut loc la sediul Arhiepiscopiei Majore, alături de Preafericirea Sa Cardinal Lucian au mai participat Preasfinţa Sa Claudiu, episcopul Curiei Arhiepeiscopiei Majore, Preasfinţia Sa Alexandru, episcopul Eparhiei de Lugoj, Preasfinţia Sa Virgil, episcopul Eparhiei de Oradea şi Preasfinţia Sa Vasile, episcopul Eparhiei de Maramureş.

Excelenţa Sa Galantino Nunzio, cu ocazia venirii sale în Mica Romă, a vizitat şi Catedrala Mitropolitană „Sfânta Treime” precum şi sediul Curiei Arhiepeiscopiei Majore.

via e-communio.ro