La biserica „Sfânta Maria Regina Păcii” din Timişoara. a avut loc festivitatea aniversării a nouă ani de la inaugurarea programului de adoraţie euharistică perpetuă, marţi, 15 septembrie 2015.

Comunitatea adoratorilor timişoreni a avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Preasfinţitul Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj care a celebrat împreună cu un sobor de preoţi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, aducând mulţumiri Bunului Dumnezeu, în numele şi împreună cu credincioşii, pentru marele har şi semn de îndurare primit de oraşul Timişoara prin intermediul programului de Adoraţie Euharistică Perpetuă. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul Bisericii „Sfântul Iosif” din Timişoara, dirijat de D-na prof. Doina Boşca.

Cuvântul de învăţătură a fost ţinut de pr. Nicolae Teodorescu, Protopop şi Vicar Foraneu de Timişoara. Pornind de la evanghelia zilei, pr. Nicolae a vorbit despre Prea Curata Fecioară Maria – Maica îndurerată. „Să implorăm pe Maica îndurerată” a spus în încheiere pr. Nicolae „ca şi noi atunci când vom fi îndureraţi, să primim de la milostivirea lui Dumnezeu, putere ca să putem duce şi noi drumul până la capăt, aşa cum l-a dus şi Prea Curata Fecioară Maria”.

La finalul Sfintei Liturghii PS Alexandru a mulţumit pr. Ioan Chişărău, care este capelan de onoare al Sfântului Părinte, pr. protopop Nicolae Teodorescu şi preoţilor din Timişoara dar nu în ultimul rând, a mulţumit credincioşilor adoratori care au reuşit să menţină în mod constant atâţia ani posibilitatea de a-l adora pe Isus continuu în Prea Sfântul Sacrament. Prea Sfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre semnificația şi rolul adorației precum şi despre Sfânta Euharistie.

Părintele Ioan, Chişărău parohul locului, a mulţumit credincioşilor adoratori care indiferent de condiţiile meteorologice nu au întrerupt şirul de adoraţie continuă. Biserica „Sfânta Maria Regina Păcii” este una din cele 2000 de locuri din lume în care Isus Cristos este adorat zi şi noapte în Sfânta Euharistie.

Bucuria sărbătorii s-a încheiat cu o agapă.

Raimondo-Mario Rupp

Mai multe fotografii se găsesc AICI.