„Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este Împărăţia Lui Dumnezeu”.

Sâmbătă, 22 septembrie 2012, în Catedrala “Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj, a avut loc Deschiderea Anului Catehetic, în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne concelebrată de PSS. Episcop Alexandru Mesian împreună cu Mons. Angelo Pop – Vicar General, Pr. Ioan Pop – Parohul Catedralei, Pr. Daniel Solomon din parohia Tuştea şi Ipodiaconul Cristian.

Sfânta Liturghie s-a început cu o procesiune de la uşa sacristiei a preoţilor şi a elevilor care au adus în faţa Sfântului Altar, pe o masă, cărţile de şcoală şi de religie pentru a fi binecuvântate.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de tinerii prezenţi, de elevi şi surori. Prin grija Sr. Valeria toţi elevii s-au pregătit pentru sacramentul spovezii, Pr. Teodor Baba – Protopop de Lugoj, cu multă generozitate a stat în confesional şi a mărturisit în jur de 50 de elevi. Apoi toţi L-au primit pe Isus în Sfânta Euharistie.

În cuvântul de învăţătură PSS. Episcop Alexandru a scos în evidenţă iubirea predilectă a Lui Isus faţă de copii. I-a luat în braţe, i-a mângâiat, i-a binecuvântat, i-a învăţat, ni i-a dat de exemplu. El îi iubeşte foarte mult pe copii, dar şi copiii sunt datori să- L iubească pe Isus, să vină la Sfânta Liturghie în fiecare Duminică, la orele de religie, să se roage zilnic, să fie buni, să ţină poruncile Lui Dumnezeu. Le-a pus câteva întrebări din catehism, i-a încurajat, i-a lăudat că au venit în număr aşa de mare, unii cu părinţii sau cu bunicii şi a insistat ca cel mai bun prieten să le fie Isus şi Sfânta Fecioară Maria.

După Sfânta Liturghie PSS. Alexandru împreună cu Mons. Vicar Angelo,le-a împărţit la elevi iconiţe şi medalii miraculoase.

Apoi Sr. Valeria Bolfă a anunţat programul pentru noul an catehetic şi a invitat pe toţi cei prezenţi la un scurt pelerinaj, la Mănăstirea Surorilor Baziliene, unde s-au rugat, au cântat şi au pus dorinţele lor la picioarele Preacuratei Fecioare Maria. A urmat un moment de destindere, surorile i-au servit cu dulciuri şi s-au întors acasă cu multă bucurie în suflet.

A fost o zi minunată şi plină de binecuvântări cereşti.

Sr. Valeria Bolfă, OSBM – Lugoj
Catehet

Mai multe fotografii se găsesc AICI.