În cadrul Sfintei Liturghii arhiereşti săvârşită la Catedrala din Lugoj, cu ocazia exerciţiilor spirituale cu clerul Eparhiei de Lugoj, seria a doua, în după-amiaza zilei de luni, 13 martie a.c., Prea Sfinţia Sa Episcop Alexandru Mesian a acordat treapta diaconatului, teologului Silviu Bogdan Moisa.

Alături de Prea Sfinţitul Alexandru la Sfânta Liturghie au concelebrat: Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General al Eparhiei de Lugoj, pr. Marius Taloş, Superiorul Regional al iezuiților din Romania, pr. Nicolae Teodorescu, Protopop şi Vicar Foraneu de Timişoara, pr. prot. on. Ioan Pop, parohul catedralei, împreună cu alţi 50 de preoţi, veniţi la Lugoj pentru exerciţiile spirituale, seria a doua.

Originar din Timişoara, tânărul teolog este licenţiat în Teologie pastorală.

„Misiunea diaconului” a spus PS Alexandru „este aceea de a fi slujitor, conform, Fap. 6, 1-7. Isus Cristos nu a venit în lume să i se slujească ci el a fost acela care s-a umilit şi a slujit pe altii, a făcut bine altora, s-a îngrijit şi s-a jertfit pentru mântuirea neamului omenesc.

Prea Sfinţitul Alexandru L-a felicitat pe tânărul diacon şi pe părinţii lui, pe soţia şi pe toţi cei care l-au însoţit. L-a încredinţat ocrotirii Prea Curatei Fecioare Maria şi i-a reamintit că face parte dintr-o Biserică martiră care a dat mărturie de credinţă în Dumnezeu şi Biserica Sa.

Mai multe fotografii se găsesc AICI.