Centrul Diecezan pentru Pastoraţia Tineretului din Arhidieceza Romano-catolică de București a organizat la Sinaia, în perioada 14-17 mai, campionatul de fotbal între diecezele şi eparhiile catolice din România. Început din anul 2003 cu numai trei echipe participante din 11 dieceze, campionatul a adunat la startul acestei ediţii nu mai puţin de 9 echipe reprezentative ale diecezelor şi eparhiilor catolice din întreaga ţară (Bucureşti, Iaşi, Oradea, Satu-Mare, Cluj, Timişoara, Lugoj, Câmpia Turzii, Alba-Iulia)

Scopul acestui campionat ajuns la ediţia a şaptea este pe lângă o mai bună cunoaștere reciprocă a tinerilor din diecezele şi eparhiile noastre şi formarea unui spirit de competitivitate şi comuniune prin intermediul sportului.

Pentru al cincilea an consecutiv, Eparhia de Lugoj a fost reprezentată de o echipă de tineret care a fost însoţită anul acesta de Pr. Ovidiu Neiconi şi Robert Trubiansky. Deşi rezultatele echipei lugojene nu au fost în fruntea clasamentului, participarea, jocul, şi buna dispoziţie pe durata acestui campionat, au lăsat frumoase amintiri în rândul echipei lugojene greco-catolice. Tinerii lugojeni au plecat mulţumiţi de la Sinaia pentru că au conştientizat faptul că la orice competiţie este mai importantă însăşi participarea, cunoaşterea şi împărtăşirea diverselor experienţe cu ceilalţi tineri catolici din ţară precum crearea şi menţinerea legăturilor si pe viitor.

Participanţii la această ediţie a campionatului de la Sinaia (atât jucătorii cât şi însoţitorii echipei) aduc deosebite mulţumiri PS Episcop Alexandru Mesian, Mons. Angelo Narcis-Pop, Rev. Pr. Gabriel Buboi pentru sprijinul acordat.

www.tgcl.cnet.ro