Prea Sfinţia Sa Alexandru Mesian a împlinit pe 22 ianuarie, venerabila vârstă de 77 de ani. Deja în săptămâna premergătoare acestei zile festive, Prea Sfinţitul Părinte Episcop a fost felicitat în mai multe rânduri. Astfel, în ziua de 14 ianuarie 2013 cu ocazia reuniunii lărgite a protopopilor şi consilierilor eparhiali, a fost sărbătorit în cadrul acestei întâlniri.

În seara zilei de 18 ianuarie a.c. la reşedinţa Episcopiei de Lugoj a avut loc o recepţie, oferită de P.S. Alexandru la care au participat: corul „Reînvierea” al catedralei, dirijat de d-na prof. Olimpia Drăgan, Surorile de Caritate din Congregaţia Sfintei Ioana Antida şi Surorile din Ordinul Sfântului Vasile cel Mare. Din partea Episcopiei de Lugoj au fost prezenţi: Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar general; pr. prot. on. Ioan Pop, parohul catedralei şi pr. Ovidiu Rănescu.

Momentele de sărbătorire au continuat a doua zi, duminică, 19 ianuarie, în catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” în cadrul Sfintei Liturghii Arhiereşti, unde, alături de P.S. Alexandru au concelebrat: Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General, pr. Teodor Baba, protopop de Lugoj şi pr. ieromonah Atanasie Muntoni, stareţul mănăstirii „Prea Sfânta Treime”, Giroc. La sfârşitul Sfintei Liturghii, Mons. Angelo-Narcis Pop i-a adresat ierarhului lugojean urări din partea clerului şi a persoanelor consacrate din Eparhia de Lugoj, din partea credincioşilor şi din partea tuturor colaboratorilor Prea Sfinţiei Sale. Prea Sfinţia Sa a primit mai multe buchete de flori atât din partea corului, cât şi a credincioşilor. Pr. Atanasie a venit, însoţit de un grup de credincioşi timişoreni care fac parte din Reuniunea Mariană, printre aceştia fiind d-na ec. Terezia Pintea, preşedinta eparhială a Reuniunii Mariane. La final, Prea Sfinţitul Alexandru a mulţumit mai întâi bunului Dumnezeu şi Prea Curatei Fecioare Maria pentru toate harurile primite în această viaţă; a mulţumit părinţilor săi; a mulţumit colaboratorilor şi corului pentru aceste momente. De asemenea a mulţumit şi tuturor celor care l-au felicitat şi adresat rugăciuni.

Momentele festive au continuat şi în ziua aniversării, la 22 ianuarie, unde la reşedinţa episcopiei a avut loc o recepţie oferită de P.S. Alexandru, la care au participat colaboratorii de la Centrul eparhial: preoţii din Curia Episcopală, laicii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Episcopiei de Lugoj, dar şi alţi invitaţi apropiaţi. De-asemenea a fost prezent d-l Heinrich Brinker, preşedintele Initiative Kreis „Hilfe für Rumänien” din Rheine (Germania), vechi prieten şi colaborator al Episcopiei de Lugoj. Tot în această zi, Prea Sfinţia Sa, a primit vizita unei delegaţii AGRU Reșița din parohia „Sfânta Fecioară Maria de la Fatima”

A doua zi, 23 ianuarie, Prea Sfinția Sa a primit vizita unei delegații compusă din protopopii și consilierii Eparhiei de Lugoj dar și a unei delegații ASTRU Eparhial Lugoj formată din Raimondo-Mario, vicepreședinte şi pr. dr. Viorel Codrea, asistent spiritual eparhial, care l-au felicitat cu această ocazie.

Clerul, persoanele consacrate şi credincioşii din Eparhia de Lugoj, roagă pe Atotputernicul Dumnezeu prin mijlocirea Prea Curatei Fecioare Maria să dăruiască Prea Sfinţitului Alexandru, sfinte bucurii, deplină sănătate în împlinirea slujirii arhiereşti spre mai mare mărire a lui Dumnezeu, a Bisericii Sale şi spre binele tuturor credincioşilor.

Întru mulţi şi fericiţi ani, Prea Sfinţite Părinte Alexandru!

Raimondo-Mario Rupp

Mai multe fotografii se găsesc AICI.