În Duminica a doua după Rusalii, pe 6 iunie, la Catedrala „Pogorârea Sfântului Spirit” din Lugoj a avut loc prima Sfântă Împărtăşanie a copiilor. Pregătirea copiilor de către Surorile Baziliene a devenit deja o tradiţie, începută încă din anul 1990.

Programul a început cu o procesiune a copiilor de la Centrul pastoral Episcop “Ioan Ploscaru”, însoţiţi de Surorile Baziliene, de preoţi şi de alţi copii şi tineri.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de Mons. Angelo, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj, avându-i alături pe Pr. Ioan Pop, Parohul locului şi Pr. Ovidiu Rănescu, paroh la Şanoviţa. Lectori au fost teol. Narcis Ardelean şi Andrei Baici. Răspunsurile au fost date de corul catedralei (“Reînvierea”), dirijat de D-na prof. Olimpia Drăgan. Înainte de rostirea Crezului, cei 18 copii pregătiţi pentru prima împărtăşanie împreună cu toţi credincioşii prezenţi la Sfânta Liturghie au reînnoit promisiunile de la Botez.

La sfârşitul Sfintei Liturghii copiii au recitat poezii specifice pentru prima împărtăşanie. În semn de amintire de la acest deosebit moment, Mons. Angelo Narcis le-a înmânat copiilor câte un rozar şi câte o diplomă.

După Sfânta Liturghie, bucuria a continuat cu o agapă la Casa Memorială “Episcop Ioan Ploscaru”, urmată de momente recreative.

Raimondo-Mario Rupp

Mai multe fotografii de la acest eveniment se găsesc AICI.