MAGNIFICAT coperta nr 24 În preajma sfintelor sărbători de Crăciun 2015 a apărut numărul 24 al revistei „Magnificat”. Acest număr este unul aniversar, publicaţia împlinind la sfârşitul lunii decembrie, 10 ani de apariţie.

Pe coperta a revistei se află o fotografie realizată luna trecută în piaţa San Pietro cu „prototipul” coperţii, pregătite pentru acest număr aniversar.

La pagina 3 găsim Pastorala de Crăciun a Prea Sfinţiei Sale Episcop Alexandru Mesian, preşedintele de onoare al revistei Magnificat.

La pagina 5 se găseşte o istorie mai pe larg a revistei Magnificat cu principalele etape în parcursul publicaţiei în aceşti 10 ani.

Urmează două articole (paginile 9-10) încadrate la rubrica “drum pentru suflet”: “pelerinul: străinul care-l caută pe Dumnezeu” semnat de părintele Cristian-Dan Vişa,  şi “Un pelerinaj deosebit”, scris de dr. Sergiu Soica.

Pentru secţiunea „cultură (recenzii)” de la pagina 11 avem prezentarea cărţii: “160 de ani de la întemeierea Eparhiei de Lugoj. Funeraliile episcopului Ioan Bălan (1880-1959) – 2013”, carte apărută în urmă cu câteva luni.

La rubrica “Evenimente din viaţa Bisericii – Eparhia de Lugoj” (paginile 12-18) se găsesc următoarele titluri: Un zâmbet nu costă nimic, Campus pentru copii la Cugir, Remember INTC 2015 la Scăiuş, Campus recreativ-formativ la Năsăpiște, Campus cu elevii la Lugoj, Deschiderea anului catehetic 2015-2016 la Lugoj, Întâlnire de tineret pe teme de psihologie la casa memorială „Episcop I. Ploscaru” – Lugoj, Sfânta liturghie pentru copii şi tineri la Catedrala din Lugoj, Un nou grup coral pentru tinerii catedralei din Lugoj, Deschiderea Anului Jubiliar al Milostivirii la Lugoj. Hirotonire de preot, Seara de Ajun şi prima zi de Crăciun la catedrala din Lugoj.

Secţiunea: Evenimente din viaţa Bisericii Catolice din România de la pagina 19, conţine relatarea despre Episcopii catolici din România la Scăiuş iar în secţiunea: evenimente din Biserica Universală (pagina 20) avem articolul: „Comunicarea papei pe reţelele sociale: dincolo de tehnologie”.

Nu lipseşte nici din acest număr pagina dedicată Prea Curatei Fecioare Maria, unde avem articolul „Gloria Preacuratei Fecioare Maria ne revelează iubirea extraordinară a lui Dumnezeu” semnat de Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General al Eparhiei de Lugoj, la pagina 21.

La „cultură (istorie BRU)”, pagina 22 găsiţi articolul „Pelerinaje ale Bisericii greco-catolice din Banat” scris de dr. Sergiu Soica.

La pagina 24 se află Rugăciunea pentru Jubileul milostivirii compusă de Papa Francisc, iar la pagina 25 găsiţi informații utile privind participarea tinerilor din Eparhia de Lugoj la Ziua Mondială a Tineretului de la Cracovia 2016.

Pe coperta a treia se găseşte o imagine cu prima pagină a numărului 1 care a apărut în urmă cu 10 ani.

Coperta patru (cea de pe spatele revistei) conţine câteva imagini cu revista, în diferite locuri din ţară şi o fotografie cu numărul precedent, făcută la Roma.

În curând veţi putea citi acest număr şi online AICI.

Dorim să aducem mulţumiri deosebite, colaboratorilor revistei noastre şi tuturor celor care au scris articole pentru Magnificat în aceşti 10 ani. Bunul Dumnezeu să vă răsplătească efortul depus!
 
Raimondo-Mario Rupp
Editor revista „Magnificat”