La 8 decembrie 2014, când în Biserica Catolică se sărbătorește „Neprihănita Zămislire” Prea Sfinţitul Alexandru Mesian, episcop de Lugoj a dorit – într-un cadru restrâns – să celebreze Sfânta Liturghie la sanctuarul „Maica Domnului, Apărătoarea Noastră” de la Scăiuş.

Menţionăm că în seara zilei de 7 decembrie, la Scăiuş a avut loc slujba Sfântului Maslu de obşte la care au participat alături de părintele Iulian Hasciar, parohul locului: pr. Alin Glosik, paroh la Visag, pr. Ovidiu Neiconi, paroh la Ohaba-Forgaci, pr. Narcis Ardelean, (Valea Lungă) şi ipod. Raimondo-Mario Rupp (Lugoj). De-asemenea au participat mulţi credincioşi din localitate dar şi de la Lugoj.

În dimineaţa zilei de 8 decembrie, la sosire PS Alexandru a fost întâmpinat cu Sfânta Cruce şi Sfânta Evanghelie de pr. paroh Iulian Hasciar.

Alături de P.S. Alexandru la Sfânta Liturghie a concelebrat părintele Iulian Hasciar.

În Cuvântul său de învățătură, Prea Sfințitul Alexandru a vorbit pe larg despre Prea Curata Fecioară Maria. „Conceperea prea Curatei Fecioare Maria în sânul Sfintei Ana”, a spus Prea Sfinţia Sa, „reprezintă începutul mântuirii noastre”. A subliniat caracterul fără prihană, fără urmă de păcat pe care Prea Curata Fecioară Maria l-a avut.

„Naşterea Maicii Domnului a fost profețită încă de la căderea strămoșilor noştri când Dumnezeu i-a spus diavolului «dușmănie voi pune între tine şi femeie, între seminția ta şi seminția ei … care îţi va zdrobi capul». Fecioara Maria este legată de Fiul ei, Fiul lui Dumnezeu din momentul în care a enunțat: «iată roaba Domnului, fie mie după cuvântul Tău»; este legată de fiul său de Fiul lui Dumnezeu până la înălțarea la cer şi după aceea este legată de opera lui Isus Cristos, de cel ce a întemeiat Biserica, care continuă opera de mântuire a neamului omenesc.

Maica Domnului este Maica Bisericii, este cea care ne adună pe toţi, este cea care din când în când şi în diferite locuri de pe suprafața pământului îşi face prezența iar printre aceste locuri este şi prezenţa ei la Scăiuş când în urmă cu 80 de ani această icoană a lăcrimat şi toată lumea şi-a dat seama că este un semn al Providenţei.

Noi o cinstim pe Prea Curata Fecioară Maria ca Mamă a Fiului lui Dumnezeu, ca Mamă a noastră, cea care luptă împotriva diavolului, cea care ne ajută să putem depăşi toate greutăţile vieţii alături de Fiul ei, cea care ne conduce la mântuire” a spus PS Alexandru, în încheierea Cuvântului său.

Prea Sfinţitul Alexandru în cadrul acestei Sfintei Liturghii de la Scăiuş s-a rugat pentru episcopii romano şi greco-catolici care la 8 decembrie, aniversează ziua consacrării lor ca episcopi: ÎPS Ioan Robu (1984), PS Aurel Percă (1999), PS Cornel Damian (2003), PS Claudiu Lucian Pop (2011). A implorat ajutorul Neprihănitei Fecioare Maria să dăruiască bogate haruri episcopilor sărbătoriți cu sănătate, bucurii şi viaţă îndelungată.

La sfârșitul Sfintei Liturghii a avut loc rugăciunea de consfințire la Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni.

Această vizită cu caracter restrâns, încheie seria pelerinajelor pe anul acesta 2014 la Sanctuarul „Maica Domnului, Apărătoarea Noastră” de la Scăiuş.

Următorul pelerinaj la Scăiuş va fi în primăvara anului viitor, la 25 martie de sărbătoarea „Bunavestire”

Via: www.mariascaius.com

Mai multe fotografii se găsesc AICI.