În perioada 5-7 aprilie 2013, a avut loc o excursie-pelerinaj la Blaj, organizată de sora Rodica Martin, în colaborare cu trei şcoli de pe Valea Izei: Bârsana, Strâmtura şi Dragomireşti.

În contextul în care anul acesta a fost decretat Anul Credinţei, ideea acestui pelerinaj a fost primită cu mare bucurie de către elevi împreună cu învăţătoarea şi profesoarele însoţitoare. Alături de Blaj, traseul a fost completat şi de vizitarea altor zone geografice şi alte oraşe cum ar fi: Cluj, Turda, Alba Iulia, Sighişoara şi Sibiu, dar cea mai profundă mulţumire a simţit-o toată lumea la vizitarea “Micii Rome” aşa cum a numit Blajul marele poet Mihai Eminescu, un oraş încărcat de istorie şi religiozitate.

Tinerii au avut parte de activităţi recreative, de relaxare, dar completate de rugăciune şi meditaţie aşa cum trebuie să fie viaţa unui tânăr creştin. Momentele de spiritualitate deplină s-au regăsit în sufletul fiecăruia în participarea la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala din Blaj şi unde la sfârşit, elevii îmbrăcaţi în frumoasele straie maramureşene de sărbătoare au prezentat o cântare religioasă specifică Duminicii în care ne aflam: “De-ai lua pe umeri Crucea”.

Aducem mulţumiri pentru toate acestea în primul rând lui Dumnezeu, pentru că ne-a dăruit aceste zile binecuvântate, mulţumim pentru dăruirea cu care s-au implicat în organizarea acestui pelerinaj Surorilor din Congregația Isus Răscumpărătorul, Preasfinţitului Episcop Vasile, Episcopiei de Maramureş, sponsorilor, colaboratorilor şi tuturor binefăcătorilor care s-au gândit în primul rând la micii creştini ce au nevoie de sprijinul celor din jur.

Prof. Ana Rad

Blaj - Campia Libertatii

in Catedrala

Sighisoara - intrare in cetate