Credincioşii din parohia greco-catolică „Înălţarea Domnului” din Şomcuta Mare au trăit un moment de bucurie cu ocazia primei Sfinte Împărtăşanii a celor 6 copii în ziua de 12 iunie, ziua Rusaliilor.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de părintele paroh Vasile Butean, protopop de Chioar. În cuvântul de învăţătură a amintit: „Astăzi celebrăm marea sărbătoare a Rusaliilor cu bucurie. Aşa cum Spiritul Sfânt a venit în această zi pentru a-i umple pe discipoli de prezenţa şi puterea lui Dumnezeu, aşa vine şi la fiecare dintre noi astăzi, în timp ce noi ne-am adunat în rugăciune, dar şi emoţie, privind pe cei 6 copii , bucuria părinţilor, a naşilor, a comunităţi, care cu încredere în Isus Cristos şi-au mărturisit credinţa în Una, Sfântă, Catolică şi Apostolică Biserică alături de toţi cei prezenţi.”

În inimioarele din petale de trandafir copii au pus lumânarea pe care au purtat-o în procesiune ca simbol al prezenţei lui Isus „Lumină a lumii”. La sfârşitul Sfintei Liturghii au interpretat poezii religioase potrivit momentului. Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru darurile Sale, că am trăit să celebrăm acest eveniment.

imagine

imagine

imagine