Sub deviza „I Care – Îmi pasă”, pe o vreme splendidă, duminică, 5 iunie, la ora 15, în parcul „Grădina Morii” s-a dat startul ultimei faze a „Zilei voluntariatului” la Sighet, peste 4 ore de muzică, dans, scenete teatrale, toate pregătite în cea mai mare parte de înşişi destinatarii acestei acţiuni promovate de Fraţii Minori Capucini şi de asociaţiile de voluntari sigheteni (dar şi cei veniţi din Italia) ce li s-au alăturat în această frumoasă iniţiativă în favoarea copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi din localitate.

În zilele precedente, începând cu 1 iunie, s-au desfăşurat diverse manifestări în diferite locaţii din oraş, cum ar fi „Micul prinţ” sau „Centrul maternal”, iar sâmbătă, 4 iunie, micuţii „voluntari” de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 9 au împărţit fluturaşi pe străzile oraşului, căutând să popularizeze evenimentul de a doua zi printre sigheteni. Au reuşit cu brio, căci a doua zi aleile parcului erau pline de lumea venită să-i aplaude pe cei ce s-au pregătit cu stăruinţă timp de mai multe săptămâni pentru a le oferi sighetenilor un spectacol de calitate.

De asemenea, au fost amenajate diverse standuri de unde doritorii au putut achiziţiona diverse obiecte lucrate de tinerii instituţionalizaţi din oraş, iar copiii au putut să se bucure şi de diverse jocuri organizate pentru ei, ca şi de posibilitatea de a-şi dărui „o faţă nouă” la atelierul de facepainting. Sumele colectate la diversele standuri au fost destinate acoperirii parţiale a costrurilor de operaţie pentru 2 fetiţe sighetene, Pal Eszter Reghina (6 ani) şi Frasin Georgiana Mirela (8 ani), care suferă de Tetrapareză spastică şi sunt programate pentru operaţie în luna noiembrie 2011.

Evenimentul a fost mediatizat şi de postrile locale „Radio Sighet”, „Sighet on-line” şi „TV Sighet”, dar şi de siturile web www.ercis.ro, www.bru.ro şi www.ofmcapucini.ro, cărora le mulţumim şi pe această cale.

Fraţii capucini, împreună cu Surorile benedictine ale Maicii Colomba, asistaţi de către grupurile de voluntari români şi italieni, organizează în perioada vacanţei diverse campusuri estivale, atât pentru copii instituţionalizaţi, cât şi pentru ceilalţi copii din oraş şi din localităţile învecinate.

Fr. Petre-Marian Ianoş, OFM Cap.

 

P6060009

P6060035

P6060040

P6060057

P6060067

P6060082

P6060052