Vineri, 22 aprilie 2011, ora 15, credincioşi din Gruilung, Calea Mare, Lăzăreni, Oradea, etc., aparţinând diferitelor culte şi naţionalităţi, s-au întâlnit la Casa de Rugăciune a Cultului Baptist pentru a porni împreună pe „Calea Crucii”. După o scurtă prezentare a istoricului acestei devoţiuni, care se celebrează în mod special în perioada Postului Mare de către Biserica Catolică, prezentare făcută de către preotul greco-catolic, reprezentantul cultului baptist, dl. Ioan Hoduţ, a făcut o scurtă rugăciune de implorare a harului divin asupra participanţilor, după care a citit lectura Stării I.

Drumul anevoios dintre Casa de Rugăciune a Cultului Baptist şi cea a Cultului Penticostal i-a ajutat pe participanţi să mediteze la opririle stărilor Căii Crucii şi să se însufleţească cu cântările acesteia. După ce s-a citit lectura Stării a XI-a în Casa de Rugăciune a Cultului Penticostal de către dl. Teodor Bala, reprezentantul acestui cult, dl. Ioan Morar, a ţinut o meditaţie referindu-se la jertfa lui Isus de pe Cruce. De la Casa de Rugăciune a Cultului Penticostal până la Biserica Greco-Catolică (între care este un drum impracticabil pe timp nefavorabil) s-au desfăşurat Stările XII-XIII.

Calea Crucii s-a încheiat la Biserica Greco-Catolică, unde preotul paroh, pr. Alexandru Ioan Chivari, a mulţumit tuturor pentru participare, pentru respectul şi recunoştinţa adusă jertfei lui Isus de pe Muntele Golgota, urându-le o Sărbătoare a Paştelui plină de haruri şi binecuvântări divine şi adresându-le invitaţia de a participa la Utrenia Învierii din Noaptea de Paşti.

Oratoriul Papa Ioan Paul al II-lea, Calea Mare

imagine

via EGCO.ro