În perioada 10-14 august, Asociaţia Fondacio – creştini pentru lume, a organizat la Sâniob a III-a ediţie a forumului de vară pentru studenţi, având tema „În căutarea sensurilor”. Au participat 40 de tineri, studenţi la diferite facultăţi, dornici să accepte această provocare.

Prima parte a fiecărei zile a fost dedicată unei conferinţe. În acest sens, am avut alături de noi patru invitaţi care ne-au împărtăşit părerile, cunoştinţele şi experienţele lor. În prima zi, Radu Vidra a fost cel care ne-a vorbit despre căsătorie, privind-o ca pe un stil de viaţă sănătos. În cea de-a doua zi, pr. Iuliu Muntean a ridicat următoarea întrebare: „Cine este Dumnezeu pentru mine?”, iar apoi ne-a determinat sa fim atenţi cu cei de lângă noi, să încercăm să ne punem mai mult în locul celui de lângă noi decât să-l judecăm. Greu, dar nu imposibil! A treia zi, domnul Paul Iacobaş ne-a transmis un mesaj din partea naturii. Tot ce este creat de Dumnezeu şi lăsat în jurul nostru este în favoarea noastră, iar noi încercăm din răsputeri să distrugem. O mare realitate! Ultima zi a fost cea în care părintele Eugen Jurca ne-a vorbit despre importanţa comunicării şi acceptării celui de lângă noi.

A doua parte a zilei a cuprins activităţi recreative. Am avut olimpiada de jocuri – unde participanţii au avut ocazia să se cunoască mai bine şi să se relaxeze – ateliere de călărie, de autoapărare şi de îndemânare, unde s-au pictat măşti veneţiene, s-au făcut mărgele şi brăţări. În toate activităţile noastre ne-am amintit mereu de Isus, prietenul nostru care este alături de noi şi, în acest fel, fiecare zi începea cu Sfânta Liturghie şi se termina cu rugăciunea de mulţumire.

Strângând într-un chestionar de evaluare părerea tinerilor participanţi, putem să spunem că am avut parte de zile senine în care am reuşit fiecare să învăţăm ceva, să ne simţim bine împreună, să îl acceptăm mai uşor pe cel de lângă noi şi ne-am despărţit cu promisiunea unei cât mai apropiate revederi la activităţile din timpul anului universitar pe care Fondacio le propune.

Ana Maria Grad

Via: EGCO.ro

imagine