„Aceasta o cer de la voi:
să fiţi păstori cu ‘mirosul’ oilor,
păstori în mijlocul turmei proprii
şi pescari de oameni”
Papa Francisc

Duminică, 27 octombrie 2013, a XXIV-a duminică după Rusalii, numită şi Duminica Învierii fiicei lui Iair, în Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea a avut loc un eveniment emoţionant pentru toţi cei prezenţi, dar mai ales pentru fr. Gabriel Grigorie Borzoş. El a fost ridicat „de la cinstita diaconie la sfânta preoţie” prin lucrarea mâinilor Preasfinţiei Sale Virgil Bercea, Episcop eparhial de Oradea.

Fratele Grigorie a fost prezentat Preasfinţiei Sale de către preacuvioşii părinţi Tarcisiu, stareţul Mănăstirii din Şumal şi Atanasie, stareţul Mănăstirii din Giroc. Predica Preasfinţiei Sale s-a axat pe credinţă îndemnându-i pe credincioşi să îşi manifeste credinţa lor în mod liber, având curajul să spună „Cred, Doamne! Ajută necredinţei mele”, un model de credinţă fiind Episcopii martiri ai Bisericii noastre. Fratele Grigorie a absolvit Seminarul Sfinţii Trei Ierarhi din Oradea în anul 2007, apoi a fost la Roma pentru specializare, studiind la Ateneul Pontifical Sant’Anselmo şi la Institul Pontifical Oriental, unde actualmente este doctorand. În paralel cu studiile, a primit treptele monastice: în 15 aprilie 2009 rasoforatul şi în 12 august 2012 schima mare, fiind hirotonit ierodiacon în data de 29 august 2012.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, noul preot a mulţumit în primul rând Bunului Dumnezeu pentru darul preoţiei şi pentru faptul ca face parte din Biserica Greco-Catolică unde se simte ca în familie, Preasfinţiei Sale Virgil pentru lucrarea mâinilor lui şi pentru încrederea acordată şi familiei sale pentru toată grija şi iubirea dăruită, asigurându-i pe toţi de rugăciunea sa permanentă. După aceasta părintele Grigorie a împărţit Episcopului, preoţilor şi tuturor credincioşilor binecuvântarea sa.

Eugen Ivuţ
via EGCO.ro

imagine

imagine

imagine