În ziua de 12 iunie 2015 a avut loc la Zalău, Hramul Mănăstirii Surorilor Preasfintei Inimi a lui Isus. La acest eveniment a participat Preasfinţia Sa Virgil Bercea, Episcop de Oradea, care a fost întâmpinat de superioara mănăstirii sora Rowena Hernandez şi de părintele Alexandru Fiţ capelan al acestui lăcaş, în timp ce corul de la Biserica „Sfânta Familie” intona cântarea: „Pe stăpânul şi Arhiereul nostru…” Programul a început la orele 18.00 cu Sfânta Liturghie la care au concelebrat un număr de 30 de preoţi printre care pr. Valer Părău, protopop de Zalău, şi pr. Bodea, Nicolae protopop de Şimleu, şi cei doi ipodiaconi Matei Marius şi Muste Gheorghe.

Fiind anul Vieţii Consacrate, au fost invitate surorile şi călugării Eparhiei de Oradea. Astfel au fost prezente surorile „Minime ale Purgatorului ” de la Beiuş, surorile Asumpţioniste şi Vicenţine de la Oradea, călugării franciscani de la Oradea din rândul cărora cei prezenţi au primit o mărturie legată de chemarea la Viaţa Consacrată de către părintele Tiba, după care a dat mărturie o tânără căsătorită despre intervenţia şi iubirea nemărginită cu care Inima lui Isus a învăluit-o. A urmat apoi un mic recital realizat de copiii care frecventează grădiniţa noastră. După acest mic program artistic a urmat procesiunea euharistică, deschisă de copii îmbrăcaţi toţi în alb, tineri, persoanele consacrate şi tot clerul. Sfântul Sacrament fiind dus de Preasfinţia Sa Virgil Bercea, urmând apoi tot poporul.

La un moment dat Preasfinţitul Virgil a binecuvântat oraşul cu Preasfântul Sacrament unde tot poporul s-a îngenunchiat în semn de adoraţie. Procesiunea s-a terminat în faţa bisericii „Sfânta Familie” şi înainte de binecuvântarea euharistică a fost intonată litania la Sfântă Inimă a lui Isus de către pr. Daniel Bertean. Sărbătoarea în cinstea Preasfintei Inimii a lui Isus s-a terminat cu o agapă frăţească şi cu sufletele pline de recunoştinţă fiecare s-a întors la casa sa lăudând pe Domnul căci mare este îndurarea Lui.

Comunitatea surorilor „Preasfintei Inimi a lui Isus” este recunoscătoare pentru atâtea haruri pe care Domnul le-a revărsat în fiecare dintre noi şi mulţumeşte din inimă Preasfinţiei Sale Virgil Bercea pentru că ne-a dat această bucurie de-a fi în mijlocul nostru, tuturor preoţilor mai ales părintelui Alexandru Fiţ care ne-a susţinut şi ne-a ajutat în organizarea acestui hram, persoanelor consacrate, tuturor acelor persoane care ne-au însoţit cu rugăciunea şi ne-au dat o mână de ajutor pentru a-l putea lăuda şi preamări cum se cuvine pe Regele inimilor noastre. Mulţumim fiecăruia pentru că aţi răspuns la chemarea Domnului.

Surorile Preasfintei Inimi a lui Isus
via EGCO.ro

imagine

imagine

imagine