img34Preasfinţitul Virgil Bercea, preoţii şi credincioşii Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, Oradea, anunţă trecerea la veşnicie în data de 1 martie a celui care a fost mărturisitor al credinţei şi vrednic apostol al Domnului, Părintele Damian Blăjuţ (1960-2008).

Slujba înmormântării va avea loc marţi 4 martie 2008 la Nisiporeşti, jud. Neamţ, începând cu orele 10, 30.

Părintele Damian Blăjuţ s-a născut la Nisiporeşti la data de 18 noiembrie 1960. Studiile primare le-a efectuat în satul natal, iar apoi şi le-a continuat la Roman. A studiat teologia la Alba – Iulia înainte de revoluţia din 1990.

A fost hirotonit preot la Oradea în anul 1993 de către P.S. Vasile Hossu. Începând cu anul 1999, după moartea părintelui Ştefan Tătar, devine paroh al parohiei Adormirea Maicii Domnului din Oradea, desfăşurându-şi aici activitatea încă de la înfiinţarea parohiei, contribuind inclusiv la construcţia bisericii şi a mănăstirii.

Om de aleasă ţinută morală, părintele Damian Blăjuţ şi-a îndeplinit cu multă dragoste misiunea de preot, fiind iubit de întreaga comunitate pe care o păstorea. S-a implicat în diferite activităţi desfăşurate cu laicii din cadrul parohiei sale, reuşind să adune în jurul său una dintre cele mai mari comunităţi din cadrul Bisericii noastre. Vestea morţii sale neaşteptate a îndurerat profund credincioşii şi preoţii din întreaga eparhie.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!