Duminică, 5 septembrie 2010, la parohia franciscană greco-catolică „Sfântul Anton de Padova” din Carei, în cadrul Sfintei Liturghii a fost anunţată plecarea din comunitate a fratelui Gheorghe Tamaş, care după o activitate laborioasă de un an, părăseşte comunitatea careiană, primind obedienţă din partea superiorilor provinciali de a activa în continuare în cadrul Conventului „Sfântul Anton” din Roman.

Tot în cadrul Sfintei Liturghii a fost anunţată şi sosirea părintelui Gabriel Bogliş, care va completa comunitatea de fraţi franciscani din Carei. Părintele Bogliş s-a născut pe data de 21 mai 1978 în localitatea Roman, judeţul Neamţ, urmând cursurile liceale la Seminarul franciscan din localitate şi cursurile de filozofie şi teologie în cadrul Institutului Teologic Franciscan Roman. A primit sfinţirea preoţească pe data de 17 aprilie 2004, prin impunerea mâinilor PS Petru Gherghel, Episcop romano-catolic de Iaşi, în ultimii ani activând ca formator la Liceul Teologic Franciscan din Roman. Astfel, din această toamnă, echipa de preoţi franciscani din Carei, sub conducerea părintelui Emanuel Agu, va încerca să răspundă problemelor spirituale şi parohiale ale careienilor, punând la dispoziţie celor interesaţi următorul program:

 • zilnic: Sfânta Liturghie – ora 8;
 • duminică: Sfânta Liturghie comunitară – ora 10;
  Sfânta Liturghie a tineretului – ora 12;
  sărbătorile de poruncă: Sfânta Liturghie comunitară – ora 10;

Alte activităţi pastorale

 • în prima vineri din lună: asistenţă spirituală a bătrânilor şi bolnavilor din parohie;
 • în fiecare zi de vineri: cateheze cu copiii şi tinerii – ora 17. 30;
 • în fiecare zi de joi: repetiţie la cor;
 • o dată pe lună: cateheza pentru adulţi, adunarea Reuniunii Mariane şi a Terţiarilor franciscani;
 • de două ori pe săptămână: voluntariat cu copiii supravegheaţi de surorile Congregaţiei ” Surorile Maicii Domnului” din Carei;

Din Carei pentru BRU.ro Valeriu Ioan – grecocatolicasm

imagine

imagine