Pentru comunitatea greco catolică din Câmpia, data de 20 septembrie 2015, reprezintă cea mai frumoasă pagină de istorie. Această zi, puternic încărcată spiritual, plină de emoție și bucurie, a fost marcată de sfințirea noului locaș de cult, biserica greco-catolică „Nașterea Maicii Domnului”.

Slujba sfințirii Bisericii a fost celebrată de Preasfințitul dr. Virgil Bercea, Episcop de Oradea, împreună cu pr. Antoniu Chifor, Vicarul cu preoții al Eparhiei de Oradea, pr. Gheorghe Turcaș, vicar foraneu de Șimleu, pr. Valer Părău, protopop de Zalău, pr. paroh Ioan Neagotă și mulți alți preoți invitați pentru a participa la această ceremonie. Ziua a început cu o ploaie torențiala; o mare de lacrimi ale celor care au așteptat o viață acest moment, dar pe care Dumnezeu i-a chemat la Casa Sa, pentru ca împreună să încununeze fericitul eveniment. Sosirea PS Virgil a adus pe lângă bucurie și pace în sufletele credincioșilor prezenți, și încetarea ploii. Au urmat momente de înălțare sufletească, bucurie si recunoștință a credincioșilor prezenți.

Nu au fost uitate nici persoanele consacrate ale acestui sat; persoane care au trăit cu credință, iubire și stoicism perioada sumbră a anilor 1948-1989 și care au ținut vie candela credinței oamenilor din acest sat greu încercat: pr. Iulian Cupșa, sr. Anton Melania, sr. Hosu Ana , sr. Hosu Reghina , sr. Tătar Ignațiana și sr. Tătar Tarcisia.

Alexandra Frenț
via EGCO.ro

imagine

imagine

imagine