Marţi, 4 noiembrie 2014, Preasfinţitul Virgil Bercea, însoţit de vicarul episcopal pentru preoţi, pr. Antoniu Chifor, au făcut o vizită în diverse parohii ale Eparhiei. În parohia Marca, la biserica în construcţie, s-au rugat împreună cu pr. paroh Ionuţ Costaş şi cu pr. protopop Nicolae Bodea alături de câţiva credincioşi. În această parohie se doreşte acoperirea bisericii înainte de Sărbătoarea Naşterii Domnului.

S-a vizitat apoi parohia Chilioara, împreună cu pr. Vasile Pop şi cu pr. protopop Valer Părău, unde este în construcţie casa parohială iar apoi la biserică s-au rugat în faţa grotei Maicii Domnului nou terminată, discutând apoi în biserică despre parohie şi comunitatea locală. La parohia Bobota l-au vizitat pe noul paroh, pr. Cristian Biru, împreună cu care s-au rugat în capelă pentru binele comunităţii, discutând şi despre problemele cu care se confruntă părintele în noua misiune. Apoi s-a vizitat parohia Supurul de Sus, unde împreună cu pr. Marius Crişan s-au discutat problemele referitor la situaţia credincioşilor şi a parohiei. În Ardud s-au întâlnit cu pr. protopop Vasile Goje şi s-au rugat în biserică, apoi au plecat împreună în parohia Mădăras, unde s-au întâlnit cu pr. Sabin Cicşa şi s-a discutat despre diverse probleme legate de pastoraţia în această localitate.

La Carei în după-masa aceleiaşi zile, împreună cu pr. vicar foraneu Radu Filip, s-a vizitat capela mortuară în construcţie şi s-au rugat în biserica „Sfântul Andrei”; apoi, împreună cu pr. Cristian Vadas, s-a vizitat biserica greco-catolică de limbă maghiară din oraş, care este la finalul lucrărilor de restaurare. Părintele vicar foraneu i-a însoţit apoi la Capela Franciscană unde credincioşii se rugau Sfântul Rozar înainte de începerea Sfintei Liturghii iar cu pr. Cristinel Bălan s-a discutat problemele de pastoraţia tineretului şi despre comunitatea franciscană din Carei. La călugăriţele din Congregaţia „Maicii Domnului” s-au întâlnit cu întreaga comunitate şi după rugăciunea în capelă s-a discutat despre activitatea cu tinerii şi cu elevii pe care o desfăşoară în casa dânselor.

Aceste vizite au ca scop cunoaşterea realităţilor din parohie, pentru ca împreună să se găsească soluţii pentru ca Sfânta Evanghelie să ajungă la inima omului iar preoţii şi credincioşii să simtă grija păstorului pentru fiecare.

Biroul de presă al Eparhiei de Oradea
via EGCO.ro

imagine imagine

imagine